Bewaarde tekenzones

Een bewaarde tekenzone is als een camera die een momentopname van de tekening toont in een bepaald aanzicht en vanuit een bepaald perspectief. Daarnaast worden ook de klasse- en laaginstellingen, de zoomfactor, verplaatsing van de tekenzone en bladpositie bewaard. Als je beschikt over een Vectorworks-uitbreidingsmodule, kan je in een bewaarde tekenzone eveneens de planrotatie en de positie van de modelbegrenzing vastleggen.

Je kan bewaarde tekenzones ook gebruiken om animatiepaden te creëren (zie Animatiepad d.m.v. bewaarde tekenzones); overgangsanimatie kan dienen om de overgang tussen bewaarde tekenzones te verzorgen. De instellingen voor overgangsanimatie tussen bewaarde tekenzones kunnen op maat aangepast worden.

Het menu Bewaarde zichten op de Weergavebalk biedt snelle toegang tot de belangrijkste functies voor bewaarde zichten, maar er zijn extra manieren om weergaven aan te maken, te bewerken, opnieuw te definiëren, te bekijken en er doorheen te bladeren, zoals beschreven in de gerelateerde onderwerpen hieronder.

Bewaarde tekenzones creëren

Bewaarde tekenzones bewerken

Bewaarde zichten bekijken

Bewaarde tekenzones herdefiniëren

Je tekening organiseren

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.